Windplanner

Windplanner

Versnel de acceptatie van windparken

met de realistische visualisaties van Windplanner

Windmolens en het effect op het landschap

Een windpark ontwerpen is één ding. Draagvlak creëren voor het project is echt een tweede. Ons advies? Betrek de omgeving zo vroeg mogelijk. Ontdek knelpunten en vind oplossingen, nog voordat grote investeringen gedaan zijn. Door het plan zo realistisch mogelijk te visualiseren, ziet iedereen waar het echt over gaat. En dat verbetert de dialoog.

Windplanner faciliteert deze dialoog. In een paar clicks is het mogelijk om – waar ook ter wereld – een toekomstige situatie te schetsen, verschillende scenario’s te verbeelden, en deze beelden te delen. En dit allemaal door de gebruiker zelf. Gewoon online en real-time.

Dus: maak de schets, kies de output (Street View, 3D, Virtual Reality). De beelden en animaties kunnen worden ingezet tijdens inspraak- en beslismomenten of zijn te gebruiken in de vergunningsfase. Ter plekke kunnen de windmolens nog verschoven worden en kan het effect bekeken worden.

 

Pas alle variabelen naar eigen wensen aan

De mogelijkheden van Windplanner reiken ver. Aanpassingen zoals hoogte, verlichting, diameter- en snelheid van de rotorbladen of type turbine zijn simpel te veranderen. Net als windrichting en het effect van schaduw op elk moment van het jaar. Om nog meer inzicht te krijgen, koppelt Windplanner met GIS-, wind-, risicokaarten.

Windplanner is met trots gemaakt door The Imagineers. Bij de ontwikkeling zijn de nieuwste webtechnologieën ingezet en heeft gebruiksvriendelijkheid en samenwerking tussen alle betrokken partijen centraal gestaan. Er is bewust ingezet op de mogelijkheid om met verschillende organisaties te kunnen werken binnen hetzelfde project.

Windplanner wordt aangeboden als SAAS product. Binnen een paar minuten en zonder opstartkosten kan de gebruiker met het programma aan de slag. Al vanaf € 150 per maand. Meer weten? Bezoek de website: