Windplanner

Windplanner

Versnel de acceptatie van windparken

met de realistische visualisaties van Windplanner

The Imagineers Windplanner - doe het zelf visualisatie van windparkten - DIY visualization of wind parks

Windmolens en het effect op het landschap

Een windpark ontwerpen is één ding. Draagvlak creëren voor het project is echt een tweede. Ons advies? Betrek de omgeving zo vroeg mogelijk. Ontdek knelpunten en vind oplossingen, nog voordat grote investeringen gedaan zijn. Door het plan zo realistisch mogelijk te visualiseren, ziet iedereen waar het echt over gaat. En dat verbetert de dialoog.

Windplanner faciliteert deze dialoog. In een paar clicks is het mogelijk om – waar ook ter wereld – een toekomstige situatie te schetsen, verschillende scenario’s te verbeelden en deze beelden te delen. En dit allemaal door de gebruiker zelf. Gewoon online en real-time. Ter plekke kunnen de windmolens nog verschoven worden en kan het effect op het landschap bekeken worden.

De beelden en animaties zijn bijvoorbeeld te gebruiken tijdens de planningfase, ontwerpateliers, bij bewonersbijeenkomsten en in het vergunningstraject.

Wij kunnen u gerust begeleiden tijdens informatiebijeenkomsten en ontwerpateliers.

 

Een aantal voorbeelden:

Energietransitie Ten Boer

Energietransitie Ten Boer

Energietransitie in Ten Boer in samenspraak met omwonenden.

Lees meer...
Windpark Goyerbrug

Windpark Goyerbrug

Hoe komt het geplande windpark eruit te zien? Wat zie ik vanuit mijn straat?

Lees meer...
Windpark Someren

Windpark Someren

Omwonenden krijgen inzicht in de plannen met Windplanner.

Lees meer...

Nieuwsgierig? We gaan graag met je in geprek!

Windplanner geeft een grote versnelling in het werk van planning en communicatie in windprojecten, in alle stadia van de ontwikkeling.
Met Windplanner kunnen we schetsen, plannen en ontwerpen, met tegelijkertijd het resultaat in 3D. Geweldige tool!
Windplanner is een nuttige tool bij bewonersavonden. Je kijkt dan niet naar een punt op de kaart, maar je kan echt om de turbines heenlopen.
Strategisch adviseur Ruimte en Milieu - RHDHV

Mark Groen

Strategisch adviseur Ruimte en Milieu - RHDHV
Project ontwikkelaar - Eneco

Jorrit Visser

Project ontwikkelaar - Eneco
Directeur NLVOW

Rob Rietveld

Directeur NLVOW

Windplanner

De mogelijkheden van Windplanner reiken ver. Aanpassingen zoals hoogte, verlichting, diameter- en snelheid van de rotorbladen of type turbine zijn simpel te veranderen. Net als windrichting en het effect van schaduw op elk moment van het jaar. Om nog meer inzicht te krijgen, koppelt Windplanner met GIS-, wind-, risicokaarten.

Windplanner is met trots gemaakt door The Imagineers. Bij de ontwikkeling zijn de nieuwste webtechnologieën ingezet en heeft gebruiksvriendelijkheid en samenwerking tussen alle betrokken partijen centraal gestaan. Er is bewust ingezet op de mogelijkheid om met verschillende organisaties te kunnen werken binnen hetzelfde project.

Windplanner wordt aangeboden als abonnement, voor diegenen die er zelf mee aan de slag willen. Al vanaf € 150 per maand. Maar je kan ons ook vragen om razendsnel een project voor je in beeld te brengen. Meer weten? Bezoek de website:

Project in zon of wind?

We komen graag met je in contact om te zien wat we voor jullie kunnen betekenen in de opwek van duurzame energie. Tedde Langhout is expert op het gebied van zon en wind, dus bel of mail hem gerust:
06 – 83 23 40 78.