Stakeholder engagement platform

Stakeholder engagement

…en we noemen ‘m SEP!

Stakeholder engagement platform. Dat is best een mond vol. Daarom maar kortweg SEP. Waar hebben we het dan over?

 

Geef omwonenden genoeg kennis

Doel van SEP is om bezoekers genoeg kennis te geven om een gefundeerde mening te kunnen vormen. Wat gaat er gebeuren? En waarom? Wat zijn de overwegingen? Hoe zou het eruit komen te zien? Kan ik er zelf nog wat van vinden? Kan ik meedoen?

Dat past in de nieuwe omgevingswet en de bijbehorende eis tot participatie. SEP is een slimme methode om burgers te betrekken bij veranderende leefomgeving.

SEP is een webapplicatie. Dat brengt veel meer dan een website die gebaseerd is op statische informatie en beelden. Een webapplicatie zorgt voor daadwerkelijke interactie met de gebruiker en verandert mee met de interesses van de gebruiker.

 

Beleving, context, dialoog in één

Er zijn drie belangrijke pijlers om mensen te betrekken en draagvlak te creëren: beleving, context en dialoog. De kracht van SEP zit hem in de naadloze integratie van deze drie. Terwijl de bezoeker de omgeving beleeft, wordt uitleg over de situatie gedeeld en kan de bezoeker zijn mening geven.

Beleving

Beleving

Belanghebbenden kunnen de huidige en de geplande situatie gemakkelijk herkennen en het project vanuit verschillende invalshoeken bekijken. Of met verschillende kaartlagen begrip krijgen van de achtergrond van het project.

Context

Context

We combineren deze beleving met informatie om het project uit te leggen, zodat belanghebbenden een goed, realistisch begrip van het project hebben.

Dialoog

Dialoog

Het platform kan een participatie-module bevatten, zodat belanghebbenden kunnen reageren op enquêtes of hun vragen, ideeën en zorgen kunnen uiten.

Wat kan je met SEP bereiken

  • Mensen vroegtijdig bij het planproces betrekken en mee laten denken
  • Nieuwe doelgroepen bereiken, ook buiten de bewonersbijeenkomsten
  • Een helder inzicht krijgen van het daadwerkelijke draagvlak
  • Veranderingen in de leefomgeving vroegtijdig laten ervaren
  • Zorgen dat er een gelijkwaardige dialoog kan plaatsvinden

 

SEP groeit mee met het open planproces

De invulling van SEP volgt het open planproces en dat gaat in co-creatie met jou als klant. Met onze kennis en ervaring van projecten in het ruimtelijk domein, kunnen wij uitstekend adviseren welke informatie op welke manier het best gedeeld kan worden.

Het platform is inzetbaar voor zowel kleinere- als grotere projecten. Denk bijvoorbeeld aan herinrichtingsprojecten, infrastructuurprojecten, gebiedsontwikkeling en energietransitie.

 

Een voorbeeld in de energietransitie

Wij zijn regelmatig betrokken bij projecten rondom energietransitie. Bijvoorbeeld in Ten Boer. Meer informatie hierover vind je hier

Meer weten? We vertellen je er graag meer over!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.