Over ons

Wij zijn The Imagineers

Wie wij zijn?

Wij zijn bevlogen beeldmakers en software engineers. Creatieve geesten en technisch specialisten. Een beetje nerd, ook wel. Wij worden warm van alles dat techniek voortbrengt en wat wij kunnen gebruiken voor onze missie:  het versnellen van projecten met visualisaties. Wij doen dit via een interactief beeldgestuurd platform, om de communicatie tussen betrokken partijen te vergemakkelijken.

Want: verbeeldingskracht versterkt overtuigingskracht. Dat geloven wij niet, dat weten wij.

 

Wij verbeelden

Aanpassingen in de leefomgeving of werkruimte van mensen worden vaak als ingrijpend ervaren. Hoe noodzakelijk ze ook kunnen zijn. Door deze aanpassingen zo realistisch mogelijk te verbeelden, ziet iedereen hetzelfde. En als iedereen hetzelfde ziet, praat dat een stuk makkelijker. Wij hebben alles in huis om ‘morgen’ vandaag al zichtbaar te maken. Van Visualisaties 2D of 3D tot interactief reizen door een virtuele wereld. Niet van echt te onderscheiden. Behalve dan dat het nog niet bestaat.

 

Zien, voelen en ervaren

Onze tools vergroten het onderlinge begrip tussen belanghebbenden in een bouwproject. Ze laten zien, voelen en ervaren welke uitwerking een bouwvoorstel heeft op het landschap en de leefomgeving. Hierdoor wordt er gepraat over dezelfde dingen, kunnen drempels worden weggenomen en kan samen bepaald worden wat mooi is, en wat mooi moet blijven.

Hoe het zo kwam

Verwondering. Daar begon het mee. Als 12-jarig jongetje zag Maarten een 3D afbeelding in een tijdschrift. Het intrigeerde. Helemaal in combinatie met de wiskundige formule die er bij afgebeeld werd. Het was een bepalend moment. Er was geen weg meer terug.

Maarten beet zich vast in de wereld van 3D technologie en de toepassingen ervan. Hij lééfde het. En hij maakte er een bedrijf van. In 1999 begon hij met Via Drupsteen.

Omdat passie aanstekelijk is, groeide Via Drupsteen. De mogelijkheden in techniek groeiden en werden eigenlijk gewoon oneindig. Maarten en zijn team omarmden al deze mogelijkheden. Als eerste iets uitproberen, als eerste iets doen, als eerste iets maken.

Inmiddels werken meer dan 20 visuele fanaten aan projecten en software. Techniek betekent voor hen: ‘ongekende mogelijkheden in het (interactief) verbeelden’.

Daarom werd er in 2016 gekozen voor een nieuwe naam die deze lading beter dekt. The Imagineers. Verbeelding gerealiseerd door techniek. Maarten “Ach, eigenlijk leggen we het ook liever niet uit. Ervaar het maar gewoon.”

 

Onze aanpak