Innovatie top 100

Innovatie top 100: Publieksprijs

Begin juli kregen wij het mooie bericht dat wij bij de 100 meest innovatieve bedrijven horen. De Kamer van Koophandel selecteerde ons, en schreef erover: “Innovatieve visualisatie maakt energieprojecten zichtbaar en begrijpelijk”.

Wat kan jij met Windplanner?

  1. Wind- en zonneprojecten plannen, visualiseren en communiceren met de omgeving.
  2. Betrokkenen vroegtijdig een realistisch beeld geven van plannen
  3. Plannen van alle kanten bekijken, scenario’s vergelijken
  4. Met kaartlagen inzicht krijgen in mogelijkheden en onmogelijkheden

 

Ontdek Windplanner

 

Help jij ons om te winnen?

Op 25 september wordt de rankschikking van de vakjury bekend gemaakt, spannend! Maar er is meer. Er is ook een publieksprijs. Die willen we dolgraag winnen! Help je ons en wil je op ons stemmen?

YES! Windplanner, win!

 

Namens het hele team, bedankt!

 

KvK innovatie top 100 The Imagineers met Windplanner

 

 

Dit is wat de Kamer van Koophandel schrijft:

Windplanner: Innovatieve visualisatie maakt energieprojecten zichtbaar en begrijpelijk

Schone energie heeft de toekomst. Toch is een wind- of zonnepark in jouw directe omgeving vaak moeilijk voor te stellen. “Liever niet in mijn achtertuin” is een vaak gehoorde reactie. Maar is dat wel terecht?  Met Windplanner kunnen projectontwikkelaars in een vroeg stadium de effecten van een windmolenproject plannen, visualiseren en communiceren met de omgeving.

Realistisch beeld

Windplanner is een webapplicatie die projectontwikkelaars in staat stelt om de betrokkenen van een wind- en zonproject een realistisch beeld te geven. De tool is geschikt voor planning, simulatie, visualisatie en als communicatietool. De tool zet een soms abstracte projecttekening om in een 3D-visualisatie. Op afbeeldingen, bijvoorbeeld van Google Streetview, kun je windmolens intekenen en aanpassen qua grootte, aantal of type. De tool berekent de effecten van windrichting, windkracht en schaduw op de molens en hun omgeving. Naast de foto-visualisaties kunnen in de applicatie ook kaarten met geografische informatie gebruikt worden, om een project optimaal te plannen en om het plan aan de omgeving uit te leggen.

Energietransitie en sterke partners

Windplanner heeft alle gangbare modellen windturbines en zonnepanelen in de software zitten. De toepasbaarheid is dan ook groot. Sterke partners, zoals twee regionale ontwikkelingsmaatschappijen, ondersteunen deze innovatie. Windplanner heeft in Nederland inmiddels een aanzienlijk marktaandeel en ook in het buitenland weet Windplanner al voet aan de grond te krijgen met deze ‘typisch Nederlandse innovatie’. Met betere visualisatie worden plannen voor schone energieprojecten begrijpelijker, en kan deze tool een bijdrage leveren aan versnelling van de aanstaande energietransitie.