Ringzuid Groningen

Draagvlak creëren door verschillende scenario’s tot leven te wekken.

Het Project in Groningen

De zuidelijke ringweg in Groningen moest worden aangepakt. En niet een beetje: over een totale lengte van 12 kilometer waren ingrijpende veranderingen nodig om het toenemende verkeer te kunnen opvangen. Het behoeft geen uitleg dat dit een intensief proces is met veel gevolgen voor inwoners en forenzen.

Goede communicatie in dit soort trajecten is de sleutel tot succes. Want: informatie en dialoog helpen in het creëren van draagvlak en het voorkomen van misverstanden en conflicten. Dat draagt bij aan een soepel proces.

Daarom werden wij vroeg in het proces al gevraagd mee te denken.

Bijzonder aan dit traject was dat we al in een heel vroeg stadium aan de tekentafel zaten. Met onze tools hebben we verschillende scenario’s kunnen uitwerken in waarheidsgetrouwe visualisaties die de impact exact in beeld brachten. Dit maakte dat de gesprekken steeds dezelfde uitgangspunten hadden; er was geen ruis meer over wat de impact zou inhouden. Dat was gewoon zichtbaar.

We hebben in dit proces steeds korte lijnen aangehouden met onze opdrachtgever, zodat we van elke wijziging op de hoogte waren. Dit vertaalden we dan gelijk door. Uiteindelijk hebben we een visualisatie op kunnen leveren die de definitieve plannen voor iedereen beschikbaar maakte.

 

Het Resultaat

De visualisatie werd geïntegreerd in de projectwebsite en gekoppeld aan de content. Elke inwoner of andere geïnteresseerde kan nu met een paar klikken precies zien wat waar gaat gebeuren en hoe dat er uit komt te zien.

Huidig

Toekomst

Beleef het zelf…

"Het besluitvormingsproces is veel sneller gegaan dan anders. Iedereen snapte waar we het over hadden. Daardoor konden we duidelijker en helderder met elkaar communiceren."

Hans Buis Project team Ringzuid Groningen

Meer weten?

Henk Brekhof weet alles over dit project. Hij vertelt je er graag meer over, dus neem gerust contact met hem op!

Bekijk onze andere Infra cases

Rotterdamsebaan

Rotterdamsebaan

Belanghebbenden betrekken en informeren met realistisch beeld.

Lees meer...
Rijnlandroute

Rijnlandroute

Betrokkenen de gelegenheid geven om al precies te zien hoe de toekomstige weg eruit komt te zien.

Lees meer...
Aanpassingen A15

Aanpassingen A15

Aanpassingen aan de A15 en het onderliggend wegennet in beeld.

Lees meer...