Wij brachten vier nieuwbouwprojecten in Twenterand in beeld

Het Proces

Nieuwbouw is altijd spannend. Eigenlijk voor alle belanghebbenden. Welke impact hebben nieuw te bouwen wijken op de omgeving, hoe ziet een toekomstig thuis er straks uit, welke sfeer krijgt de nieuwe woonwijk?

Voor de vier grote bouwprojecten in Twenterand (Weemelanden in Vriezenveen, de Kruidenwijk in Westerhaar, Vroomshoop-Oost en Zuidmaten-Oosten in Den Ham) is er daarom gekozen voor een realistische, virtuele presentatie. Zo konden gemeenten en omwonenden de impact alvast zien. En konden belangstellenden voor de woningen op detailniveau hun nieuwe woonomgeving beleven.

 

 

Huidig

Toekomst

Het Resultaat

De plannen voor deze projecten waren al ver uitgewerkt. Dat zorgde ervoor dat wij het in een paar stappen konden vertalen naar een virtuele wereld. Of: Virtual Reality. Met een speciale VR bril en een smartphone komen de woonwijken echt tot leven. Échter wordt het niet.

Voor mensen die een dergelijke bril niet hebben, is er gekozen voor een impactvolle 3D-visualisatie die niet alleen de woonwijken presenteert, maar ook laat zien hoe de huidige situatie zich verhoudt tot de nieuwe situatie. Bovendien wordt er met een kleurcodering precies weergegeven welke kavels nog vrij zijn, verkocht zijn of in optie zijn genomen. Erg gebruiksvriendelijk voor potentiële kopers.

Dit betekende voor het proces voornamelijk dat de vragen van belanghebbenden van toon veranderden. Omdat de toekomstige situatie al zo concreet werd weergegeven, gingen de vragen veel meer over details. En daarmee ontstonden waardevolle gesprekken over zaken die er echt toe deden.

 

Bekijk het zelf…

"Alle beschikbare woningbouwkavels in één oogopslag, precies waar we naar op zoek waren!"

Janine Venebrugge Medewerker Wonen

Bekijk onze andere land cases:

Houkepoort

Houkepoort

Beeldgestuurde gebiedspromotie en verkoop.

Lees meer...
Almelo Noordoost

Almelo Noordoost

Kavelverkoop bevorderen met sfeerimpressies en kavelinformatie

Lees meer...
Sportzone Sittard

Sportzone Sittard

Heijmans: winnend voorstel voor aanbesteding

Lees meer...

Meer weten? Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.