Heijmans: Winnend voorstel voor aanbesteding

Sportzone Sittard

Heijmans gaat een veelzijdig wielerparcours realiseren op de Sportzone Limburg. Om de gemeente Geleen/Sittard te overtuigen tijdens de aanbesteding, heeft Heijmans aan ons gevraagd om hun ontwerp te verbeelden. Hun voorstel scoorde maximaal op de onderdelen ‘uitdaging, uitstraling en beleving’. En daar zijn wij op onze beurt ook best een beetje trots op!

Overtuigende sfeerbeelden

Aanbestedingen zijn altijd spannend. In een kort tijdsbestek moet je met je team: een zo aantrekkelijk mogelijk ontwerp maken, rekening houden met alle randvoorwaarden en vlijmscherp zijn op de kosten. En dan dit plan overtuigend over de bühne brengen: meedoen aan een aanbesteding is topsport.

Heijmans schakelde ons in om de visualisaties te verzorgen, met speciale aandacht voor gevoel en beleving. Het resultaat: een 360° video, waarbij beelden van de huidige omgeving gecombineerd zijn met de plannen voor de toekomst. Op een intuïtieve manier kan er geschakeld worden tussen ‘nu’ en de ‘toekomst’.

360° video

Huidige situatie

Toekomstige situatie

 

Binnen 1 week

Tijdsdruk was een belangrijke factor in dit project. Binnen een week moest het beeld platform opgeleverd worden. Dus werden in de hoogste versnelling bolfoto’s gemaakt van de belangrijkste locaties, werd het 3D ontwerp van Heijmans ingepast in de beelden, en werd het platform gereed gemaakt om de sfeer van de toekomst te kunnen proeven. Bij de aanbesteding werden sfeerimpressies en een video meegestuurd. En met positief resultaat!

Huidige situatie

Toekomstige situatie

 

Beleef zelf hoe het wordt

Nu de gunning bekend is, kunnen geïnteresseerden in het infocentrum van Sportzone Limburg de sfeerimpressies zien. Spannender nog, je kan het ook in virtual reality beleven. Zo sta je echt op het nieuwe fietsparcours. En dat terwijl de aanleg nog moet beginnen.

"Er lag een behoorlijke uitdaging en de lat hebben we heel hoog gelegd, maar samen met The Imagineers hebben we in een zeer korte tijd en met een enorm intensieve samenwerking, een topprestatie geleverd. "

Marc van der Loo Projectmanager

 

Meer weten? We vertellen je er graag over!

Neem gerust contact met ons op. Vinden we leuk.

Bekijk onze andere land cases:

Twenterand

Twenterand

Wij brachten vier nieuwbouwprojecten in Twenterand in beeld.

Lees meer...
Houkepoort

Houkepoort

Beeldgestuurde gebiedspromotie en verkoop.

Lees meer...
Almelo Noordoost

Almelo Noordoost

Kavelverkoop bevorderen met sfeerimpressies en kavelinformatie

Lees meer...