Lineplanner: hoogspanningsmasten in beeld

Polquhanity to Tongland

Onze techniek maakt het mogelijk om dát te visualiseren wat er nog niet is. En dan niet zomaar in een platte afbeelding. Nee: 3D en interactief. Zodat een nieuwe situatie ook echt doorleefd kan worden. Zo echt mogelijk.

Impact visueel gemaakt
Onze partner Marc van Grieken kent als landschapsarchitect alle uitdagingen die er komen kijken bij het uitdenken, opzetten en uitvoeren van nieuwe projecten. Helemaal als de aanpassingen veel impact hebben op het landschap. Hij gebruikt onze visualisatietechniek om die impact in kaart te brengen en de dialoog aan te kunnen gaan met belanghebbenden. Bijvoorbeeld in opdracht van de Scottish Power Energy Networks (SPEN).

Vijftig kilometer transmissielijnen
Vanuit zijn bedrijf MVGLA ging Marc een partnership aan met The Imagineers om zo een interactief 3D model te realiseren van hoe 50 kilometer bovengrondse transmissielijnen impact hebben op het landschap. Deze 132 kv lijnen zouden geplaatst moeten worden tussen Polquhanity en Tongland in Zuid-Schotland en verbinden dan drie hulpstations en twee waterkrachtcentrales.

3D, interactief en Virtual Reality
Met behulp van 3D boom data en twaalf zogenaamde bolfoto’s (spherical photography rendered images) konden we dit project samen visueel maken op een manier die niet alleen voor het team van ingenieurs heel behulpzaam is, maar ook de lokale bevolking helpt in de dialoog over de impact van dit project.

Draagvlak is alles
Een gedegen draagvlak voor high-impact projecten betekent veel voor het proces. Lokale bewoners en andere belanghebbenden al heel vroeg in het proces concreet kennis laten maken met de kaders en consequenties van de aanstaande veranderingen, geeft draagvlak een vruchtbare bodem. De betrokkenheid groeit, aannames nemen af en de dialoog draagt bij aan minder weerstand. In het geval van dit project zien we daar mooie resultaten van.
Tijdens de plaatselijke bijeenkomsten kunnen locals door middel van Virtual Reality een waarheidsgetrouw beeld krijgen van de situatie straks en ook aangeven welke knelpunten zij ervaren. Dat kan door het projectteam weer worden meegenomen in het finetunen van de plannen.

Win-win-win als je het ons vraagt. En daar zijn we dus best trots op.

Highlights van Lineplanner Polquhanity to Tongland

video Highlights van Lineplanner Polquhanity to Tongland

Bekijk onze andere projecten:

Ringzuid Groningen

Ringzuid Groningen

Draagvlak creëren door verschillende scenario’s tot leven te wekken.

Lees meer...
Houkepoort

Houkepoort

Beeldgestuurde gebiedspromotie en verkoop.

Lees meer...
Allen & Overy

Allen & Overy

Loop alvast door je toekomstige werkplek bij Allen & Overy

Lees meer...

Meer weten? Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.