HOVASZ, toekomstige vervoersverbinding in beeld

Vervoersverbinding in beeld

Een nieuwe hoogwaardige vervoersverbinding om het openbaar vervoer aantrekkelijker te maken. Door de vervoerregio Amsterdam, de provincie Noord-Holland en de gemeenten Haarlemmermeer, Aalsmeer en Uithoorn wordt er geïnvesteerd in een verbeterde hoogwaardige vervoersverbinding (HOV) tussen Aalsmeer en Schiphol-Zuid. Wij mochten deze aanleg in beeld brengen voor onze opdrachtgever Sweco.

Aalsmeer beter bereikbaar

Ook lokaal verkeer heeft profijt van de nieuwe vervoersverbinding door snellere en betere toegangswegen. De plaatsing van een nieuw busstation en rotondes waar de busbaan dwars doorheen gaat, zijn ingrijpende aanpassingen. Daarnaast wordt er ook een belangrijke lokale kruising heringericht met een nieuwe fietstunnel, ter verhoging van de veiligheid.

De nieuwe vervoersverbinding is een herinrichting die zorgt voor veel veranderingen in het lokaal verkeer. Om de omwonenden hierover te informeren, brachten wij deze veranderingen stuk voor stuk in beeld in onze virtuele tour.

Huidige situatie

Toekomstige situatie

Kijk, dat wordt anders

Wat ga ik hier van merken? Voor omwonenden en betrokkenen een erg belangrijke vraag. Duidelijke informatie neemt onzekerheden weg. Wij bieden dan ook een kijkje in de toekomst met onze virtuele tour. Iedereen kan alvast even wennen aan de effecten van de nieuwe vervoersverbinding op de omgeving. Heldere informatie schept gelijke verwachtingen. Wederzijds begrip bevordert het verloop van ieder project.

Ook de nieuwe situatie verkennen? Bekijk hier de tour:

"Kunstenaars zijn het, de mannen van The Imagineers Holland. Zij maakten voor Provincie Noord-Holland deze prachtige voor- en na-impressies van de nieuw aan te leggen busbaan van Uithoorn naar Schiphol-Zuid: HOVASZ. Dit zegt meer dan 100 tekeningen."

Catelijne van Calsteren Communicatieadviseur

Bekijk onze andere projecten:

Aanpassingen A15

Aanpassingen A15

Aanpassingen aan de A15 en het onderliggend wegennet in beeld.

Lees meer...
Ringzuid Groningen

Ringzuid Groningen

Draagvlak creëren door verschillende scenario’s tot leven te wekken.

Lees meer...
Rijnlandroute

Rijnlandroute

Betrokkenen de gelegenheid geven om al precies te zien hoe de toekomstige weg eruit komt te zien.

Lees meer...

Interesse? Stuur ons een berichtje

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.